Úvodní strana > Aktuality archiv > Prohlášení primátora města Prostějova Františka Jury

Prohlášení primátora města Prostějova Františka Jury

primátor František Jura

Zastupitelé na svém úterním (30.10.2018) ustavujícím jednání potvrdili Mgr. Františka Juru (ANO) primátorem města Prostějova.

„Vážím si toho a je pro mne ctí být primátorem,“ reagoval nový primátor. Ve svém prvním projevu ujistil veřejnost i zastupitele, že každou upřímně míněnou myšlenku si vyslechne, každý hlas bude brát vážně a přidal témata, která budou zcela jistě patřit k prioritám.

„Řešit je třeba problém dopravy, severní obchvat města i parkování v centru. Další z priorit je revitalizace prostoru po jezdeckých kasárnách s využitím pro širokou veřejnost. Před sebou máme investice do oblasti sportu, diskutovaný bazén, investice do zimního stadionu, obnovení fotbalového a atletického stadionu. Důležitou věcí je také posílení role osadních výborů. Kromě těchto konkrétních opatření vyplynou další z priorit nové rady v jejím programovém prohlášení.  Jsem pevně přesvědčen, že nová koalice může nastartovat další rozvoj města. Mohu slíbit, že každý občan usilující o lepší život v našem městě, bude mít na radnici dveře otevřené. Platí to také pro všechny zastupitele. V zásadních věcech musíme stát všichni na jedné straně a táhnout za jeden provaz,“ uvedl primátor František Jura.

Primátor města Prostějova Mgr. František Jura

Narozen 25. ledna 1969 v Ostravě.

Absolvent dvou vysokých škol, a to Fakulty tělesné kultury Univerzity Palackého v Olomouci, a Pedagogické fakulty Univerzity Jana Amose Komenského v Praze. Na první univerzitě vystudoval obor management sportu a trenérství, na druhé pak andragogiku. Od roku 1992 do roku 2000 pracoval v Městské policii v Prostějově, od roku 2000 do roku 2010 pak ve Vězeňské službě České republiky. Dlouhodobě působí ve vedení fotbalového klubu 1. SK Prostějov, v současné době je předsedou klubu. V roce 2014 dostal důvěru občanů a stal se zastupitelem města Prostějova, kde působil v kontrolním výboru zastupitelstva a ve sportovní komisi rady. O dva roky později získal také mandát krajského zastupitele a následně byl zvolen náměstkem hejtmana Olomouckého kraje, kde měl na starosti kulturu, sport, volný čas a památkovou péči. Nyní působí ve funkci primátora statutárního města Prostějova. Žije v Prostějově, ženatý a vychoval pět dětí.

Vytvořeno 1.11.2018 11:14:27 | přečteno 500x | Anna Kajlíková
load